Gratis bløtkake og gratis klipp

Nyåpning i Lørenskog.

Nyåpning i dag Triaden Lørenskog. Eier Olav Thon. Full fart fra første øyeblikk. Bløtekake og gratis hårklipp til alle, skapte kaos. Mye langhårete i køen som klødde seg i hodet. Dette tok tid. Her gjalt det ikke å være hårsår. Den verste køen var vel hos Clas Olsson. Hele butikken nedsatt med 30%. 
17.11.2022 kl 11.24

Gamle venner er gode å ha. Karl på sin 83 års dag, og sønnen Haiko, begge fra Hamburg ankom Oslo med kielbåten i dag, og så seg tid til å besøke Ragnhilds grav. De takket henne og meg for 54 års vennskap. Coronaen hadde forhindret dem i 2,5 år. Det ble en sterkt markering og var en fin gest.

17.oktober 2022 kl 15.58

Høsten i anmars. Foto Dagfinn Johansen 24.9.2022

Sort hvitt.

Det er ikke bare den skotske drikken Black &White , som har sort og hvit terrier som kjennemerke. Den varme Trysilsokken i ull hos Europris bruker samme fargeskala.

28. august 2022 kl 18.01 

Foto ukjent

Badeferden ?

Kan dette være et resultat etter «Brudeferden i Hardanger?»

26,august 2022 kl 7.19

Fortsatt sommer?

Ja så er sommeren over. Men trillekofferten nektet å la seg stable vekk. Den hadde lyst på mer, snurret rundt og inviterte til flere rundturer.

25.08.22. Kl 8.21

Foto Dagfinn Johansen

Månelyst

Månelyst. Sol fra morgen til kveld. Til og med månen strålte da den overtok stafettpinnen. 13.august 2022 kl 9.56

Kamel til middag.

Uttrykket å svelge kameler forekommer ofte i politiske sammenhenger. Særlig ledere av småpartier tyr til et slikt måltid for å komme i posisjoner. For 2 år siden traff jeg på denne 2 pukkelryggede lekkerbisken. Men jeg antar den ville ha satt seg fast i halsen hos nevnte politikere. Men hva gjør en ikke for å innfri sine løfter ovenfor velgerne.

1.august 2022. 9.46

Blir det multeår i år ?

Multekrem?

Finns det skogens gull, multer på myrene i år, eller må jeg til gullsmeden? Bildet er fra Trøndelag Sankeri A/S

22.7.2022 kl 21.43

Kaffe for alle penga 😳

Kaffe for alle penga. Litt overdrevet kanskje, men kaffekapsler er jo i det øvre skiktet av prisbarometeret. Så slår Bunnpris i Gjerdrum til med 50% på rubbel og bit. En rask hoderegning så skulle en handletralle med kapsler holde året ut hvis ingen kommer på besøk. Som tenkt så gjort. Og jeg gjentar som en viss visesanger herr. Svante Thuresson «Om lidt er kaffen klar.» av Kim Larsen i 1972. Ja det stemmer det, den er alltid klar hos meg nå.

22.juli 2022 kl 21.39

Styling i min leilighet.

Reisebrev nr 28

Selma Lagerløf gravsted Se Reisebrev nr 25

Reisebrev nr 25 Mårbacka bolig Selma Lagerløf

Renate og Mari. Se reisebrev 25

Fra Reisebrev 24. Foto Dagfinn Johansen

Sundsbergs gård. Tannlege museum.

Fra Reisebrev nr 24 Kari minnes Magne ved samme bord som på 90 tallet

Her hører dere Harald Nilsen i Flekkerøyguttene

Siste økt i ferien 37 mil. Se reisebrev nr 20

Artig treff. Harald Nilsen og Kari Ommedal

Sverd i fjell

Herlig fiskesuppe

Kari med nytt hodeplagg. Reisebrev nr 18 fra Orre.

Heftig solnedgang. Foto Dagfinn Johansen. Reisebrev nr 18

Kom igjen Nordsjøen Reisebrev nr 18

Hør Aslaug Auestad. Opptak v/ Dagfinn Johansen.

Intervjuet fortsetter. Klikk på neste film under

muelsen forteller om Trygg i Havet

Lufte hester?

«Ut å stjæle hester.» Nei, ut å lufte hester. Mens flyselskaper lufter på sin måte. Lufta er jo for alle.

6. juni 2022

La bilen stå

Lett å ta bilen i butikken selv om det bare er noen hundre meter. Som sagt, så -ikke - gjort. Det var rart å se hvordan veksten langs alleen, som ellers er en ubestemmelig fargeklatt fra førersetet, nå fremsto i hele sin velde. Fra nyutsprungne syrinklaser til avblomstret løvetann. En forvirret humle jaktet nektar i et stort tempo i en fremskredet klase før overgangen til rognebærgele ble et faktum. Det ble så mye blomsterinntrykk underveis at da jeg ramlet inn i butikken snublet jeg i ei bøtte med roser som jeg ikke greide å forlate. Kanskje man skulle ta beina fatt oftere i butikken.

4. Juni 2022 kl 21.42

Ett brennende ønske

Under en gåtur i naturen, kan så mangt dukke opp. Løvetann skal visst være spiselig, rik på vitaminer og mye annet for sjel og legeme, og det er det mye av nå. Men brått dukket det opp brennesle ved bjørkeroten. Det endelige beviset på at våren nærmer seg overgang til sommer. Det skapte minner fra min barndom da min mor kokkelerte med Brenneslesuppe som forrett eller ofte Brenneslestuing til stekt flesk. Jeg kom meg brennkvikt i hus for å hente saks , hansker og pose til vitaminbomben. Dette blir gøy. Jeg ville nå få et brennende ønske om en smak fra barndommen innfridd. Brennesle er rik på mineraler og vitaminer, og da særlig vitamin A og C, jern, silisium og kalium. Urten regnes som en av de mest næringsrike plantene i naturen. Kanskje derfor jeg har oppnådd min alder, og er fortsatt både talefør og gangbar. La oss slå et slag for brenneslen. Her er mitt bidrag: «Brenneslesuppe.» Klipp unge skudd, gjerne en liter, ikke bruk stilkene. Skyll de brennende og sviende næringsmidlene , og få de opp i kokende vann. Kok de et par minutter. Da blir de irrgrønne, og brenner ikke mer. Sil de av i dørslag. (Merkelig ord forresten ) Rull brenneslen sammen som en pølse og kapp de opp til bitte små biter. Så skal skal det lages suppe. Smelt en klump meierismør i en kjele, tilsett en spiseskje mel. Rør inn vann trinnvis og rør som en galning. Da blir det ikke klumper. Tilsett 1/2 buljongterning hvis du ikke har tilgang på kjøttkraft. Du bør nok bruke minst 0,6 liter fuktighet. Vis styrke og kokkekunst med en fløteskvett. Må kokes litt så melsmaken blir borte. Den brenner ikke lengre, så av med hansker. Sleng opp i brenneslen, syde nok ett par minutter. Skulle det komme overraskede besøk før middagen, så er det bare å kaste opp i litt mer vann, og litt mer buljong. Gjester merker ikke sånt. Så er det klart for vitamininnsprøyting. Dander suppa med hardkokte eggbåter, og som den ultimate smaksopplevelsen, frisk timian her og der. Forvellet brennesle kan fryses ned og brukes senere . Hipp hipp. Da blir det Brenneslesuppe når du vil. Men Brenneslestuing da? Kjempeenkelt. Ta bare halvparten så mye fuktighet.

23.mai 2022 kl 7.44

Flagg i flammer

🇳🇴FLAGG I FLAMMER🇳🇴 Flaggheising i Rælingen kl 8.00. Endelig er 17. mai her igjen. Til og med sola ☀️kvitterte med et flammende innspill.

Selma Lagerløfs hjem

Reisebrev i april

Reisebrev. Koronaen har sovnet hen, og reiselysten har våknet opp fra dvalen. Hva nå? Søta bror har åpnet grensen, og står klar med åpne armer. Kan vi omsider kaste oss i hans barm? Jo! Åpne litt forsiktig med en klassisk tur til Selma Lagerløfs fødested og « dikterhjem», hvor Nobels litteraturpris ble skapt i 1905. Da vi kom til Kongsvinger så ville GPS ha oss inn i de dype skoger i Finnskogens mørke, mystiske og trolske natur. Dette skulle være en raskere vei enn å kjøre over Charlottenberg. Men akk og ve, telehiv, fartsdumper og knapt et bebodd sted. Men dog spennende og eventyraktig. Forstår god hva finnene så i disse omgivelser på 1640 tallet. Det blir hjem over Charlottenberg. Hvorfor? Det viste seg at den veien var bare 3 km lenger og flotte veier. Ikke stol på GPS til en hver tid. Vi var før sesongåpning i Selma Lagerløf sitt rike, og måtte beskue denne turistmagneten kun fra utsiden. Kaffe ble det allikevel på Citykonditoriet i Sunne. Prøv budapestkake…Kremkake av ypperste kvalitet. Den satte smaksløkene i alarmberedskap. De ropte på mer. Derfor ble det en tur dagen etterpå med samme kake. Hotellet het det samme «Selma Lagerløf spa» i Sunne. Det var litt av et hotell Petter Stordalen har lagt sin hånd over. Spa, herlige svømmeturer og boblebad. Liste over goder er lengre enn lang. Det var deilig med frokost på rommet siste kvelden i stedet for å løpe og stressende hente føden i en kjempediger frokostsal. Det var nesten som skrittelleren gikk amok. Middagsmeny: Herlig komponert av fransk mesterkokk. Spa som fjernet ømme og verkende ryggmuskler slik sola jager tåka. Dette ble balsam for kropp og sjel. Så helbredende at vi tok en dag til. Vi kommer bestemt igjen.

3.april 2022 kl 21.51

Jeg har klippetro på at det blir ordentlig vår etter hvert. Dermed ble det nå innkjøpt utemøbler. 9 lapper forresten. Når en har 48 kvm2 fra før, er det greit å benytte uteplassen på 10 ekstra. Da er det bare å få jagd kuldegradene og si velkommen. ☕️

1.4.22 kl 11.49

22.02.2022

Hva er dette for en merkelig tallrekke? Riktig. Dagen i dag. Da er det lett å huske når Russland gikk inn i Ukraina.

Hold din sti ren

. Endelig ble det en 5 til 6 km lang gåtur, og 7000 skritt. Sola skinte og isete stier ble ble omgjort til en vårlig vei. Og tradisjonen tro…Vi ventet etterlatenskaper fra firbente glade skapninger, som i vinterens mulm og mørke, ble tauet rundt av hundeposeløse eiere, som ikke er noe hyggelig syn, hverken for joggere og tilårskommende spaserere. Å gå i siksakk og spissrotgang mellom halvtina ruker kan fort ødelegge helhetsinntrykket. Dette er jo som kjent er tradisjonelt vårtegn. Vi gikk Ask/Gjerdrum rundt og tro det eller ei, her uteble dette beryktede vårtegnet. Kanskje hundeeiere i den koselige bygda GJERDRUM er seg sitt ansvar bevisst? 
20.februar 2022 kl 14.14 

Da er vi halvveis i OL. 14 medaljer første uka, og Norge «vaker» der oppe i statistikktoppen. Gøy det. Debatten om menneskerettigheter avtar proporsjonalt med stigende medaljehøst. Sånn er det. En er seg selv nærmest

11.februar 2022 kl 14.48

Alle monner drar.


Å kjøpe juicekartonger kan avstedkomme irritasjon. De fleste har skrukork som letter avtapping, og koster gjerne 29.90 for en liter. Alle lavprisbutikker har et alternativ til omlag kr 5.90. Men da må du klippe i hjørnet på emballasjen, og det blir mye søl når skal helle i glasset og ikke minst under oppbevaringen i kjøleskapet. Jeg heller billigjuicen over i en med skrukork, og vipps. Penger spart er penger tjent. 2.februar 2022 kl 22.19

Er det slutt? Eller er det det!

Bortkastet

Bortkastet? Her har jeg i to år fulgt myndighetenes råd om koronaunngåelse. Sprit, maske, avstand, isolasjon, norgesferie, knapt nærkontakter, hurtigtester, albuehilsen , antiklemmer, 3 korona vaksinasjoner, 1 influensavaksine o.s.v. Så kommer budskapet meg i hende plutselig….Vi slipper opp….Ingen vits i restriksjoner lenger. Vi vil alle bli smittet. Jeg kan forstå det til en viss grad. Omikron er litt mindre dødelig. Men allikevel. En tilvendt vane er vond å vende. Snakker vi om abstinenstendenser her? Det blir rart å kaste munnbind, helle ut sprit og vente på sår hals, hodepine, snørr, tørrhoste, litt feber og smaksanser som er gått i hi….Ja! Endelig syntes pandemien forbi 🙂👏

28. januar 2022 kl 8.26

Men solo er fortsatt lov. Foto Dagfinn Johansen

Promillisert middag

Da er barkrakkene og ølkranene avduket, og vi ønskes velkommen til promillisert 4-stjernes middag igjen. Smitten vil også være gjest ved bordet, men usynlig og egentlig ubedt. Regjeringen mener at så lenge ingen henger ved bardisken, men sitter ved bordet med en meters avstand, vil smitten ha vanskeligheter med å hoppe på gjestene.

14. januar 2022 kl 10.17

Klokkertro

HAR MAN FÅTT KLOKKA PÅ HJERNEN? Stadig hører jeg bruk av noen merkelige ord i radio og Tv. Jeg skjønner ikke vitsen. Klokkeklare pasninger og klokkeklare taklinger på fotballbanen. Klokkertro på seier. Klokkerkjærlighet for Røde Kors saken eller Plan Norge. Jeg er såpass med at jeg vet forskjell på dame og herreklokke. Men norske språket må da ha andre alternativer. Hva er egentlig klokkerkjærlighet? Er det en gest til sitt eget armbåndsur? Kunne kanskje forstått det hvis jeg hadde hatt ett Rolex Vintage. Jeg er klokkenysgjerrig på denne klokkeproblematikken.

12. januar 2022

Mustang Mac-E 2021 model. (Foto Ford.no)

Bompenger

Ikke for å hovere, men 50 bompasseringer i Vestfold, Telemark og Viken i 3 mnd avstedkom kr 108,- i avgift. Nå står denne gulroten sannsynlig for fall. Men uansett. Jeg syntes selv jeg med min O%- utslippbil bidrar til bedre klima. Når bompengeøkningen for E-Biler kommer kan det fort føles som et løftebrudd fra myndighetene.
Foto: Vetle Granath Magelssen. FORD.No

Fra goggle.

Uvaksinert?

Alle gode ting er tre, sies det. Kanskje neste jul og nyttår er målet. I så fall må jeg leve nok et år med en pragmatisk anerkjennelse av pandemien som har vondt for å slippe taket. Men når den til slutt ikke har flere å smitte i det verst tenkte scenario myndighetene la frem, tar den vel det siste åndedrag. Men for å oppnå det må antallet som nekter å ta vaksine ikke krympe. Smitten må ha «uvaksinert føde» og det tilbys jo av de uvaksinerte. De må stå i mot alle anbefalinger. Klart de har grunner for å nekte, men hvor gode er de argumentene.? Det er faktisk de uvaksinerte som fyller sykehusene i flertall. I Storbritannia hele 90 % og sprenger kapasiteten. Derfor sitter uvaksinerte med nøkkelen til det samfunn vi hadde før, og de bestemmer faktisk selv når det vil gjenoppstå.

31.12 2021

Snart skriver vi 2022

Ingen pakke er for stor. La oss pakke ut å se hva 2022 bringer.